Jdi na obsah Jdi na menu
 


Modrá stuha Hracholusek 2009

27. 1. 2010

V sobotu 19. září proběhlo na Hracholuskách pravidelné jachetní klání, VZPO Modrá stuha přehrady Hracholusky ve třídě kaj (kajutové plachetnice ). Hlavní rozhodčí závodu byl  Miroslav Vápeník.
V komorním obsazení, pouze lodě Pasátu Líšťany, se za slunného počasí a proměnlivého větru  soutěžilo na zkrácené trati mezi zelenou bójí před lyžaři a zelenou bójí před "myší dírou".
V závodě se překvapivě neprosadili místní favorité, zkušený Petr Foltýn s lodí Lily (Sasanka) nebo lehká Evelina (Corvette 650) Milana Šota. Dokonce loňská nejlepší posádka Radim Drechsler s Radkem Králem na Scorpionu II (Vento) prohrála závěrečný souboj s posádkou Pavel Rauner, Ivana Raunerová, Míra Hlaváč a jorkšír Bertík na lodi Geronimo II (Delphia 22 ) a tím se letos ostudně propadla na páté, tedy poslední!! místo. A to přesto, že loď byla vybavena novou sadou plachet. Jak vidno, ne každá investice se vrátí. Kdo tedy byl letos nejlepší? Stylem start - cíl vyhráli naši námořní jachtaři - posádka Vít Bartek, Vojta Bartek doplněná o Jakuba Olacha na lodi Kardamon (Trim 26).

V malých rozestupech dojely lodě v následujícím pořadí:

1. Kardamon    V.Bartek
2. Evelina          M.Šot
3. Lily               P.Foltýn
4. Geronimo II  P.Rauner
5. Scorpion II   R.Drechsler

Závěrem upozorňujeme majitele ostatních lodí na zdejší přehradě, že mají možnost se těchto veřejných závodů zúčastnit, a že to stojí za to. Případné obavy ze svých plavebních znalostí nejsou na místě.

Již na tento víkend (sobota) je naplánována soutěžní plavba jakýchkoliv nemotorových plavidel z kotviště Pasátu do cíle - lesní restaurace Lift.

 

Náhledy fotografií ze složky Modrá stuha Hracholusek