Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ještě máme co dohánět....

15. 8. 2016
Rozhodli jsme se s manželkou, že strávíme týden na vlastní lodi na Orlíku. Abychom nemuseli denně vařit, chtěli jsme si občas zajít na oběd nebo večeři do restaurace. Bohužel jsem netušil, jaká situace v polovině července může být. Pokud to tu neznáte, jedinou ceduli upozorňující na restauraci má Yacht club Barrandov. V hotelu U Jezera, první co  uvidíte je obrovská cedule s nápisem  " zákaz přistávání"  nebyl to plavební znak a tak jsme přistáli. Další cedule "občerstvení" pak několik cedulí "soukromí pozemek, vstup zakázán". Když jsme se dostali do restaurace, byla prázdná a servírka nám zdělila, že nevaří, že tam mají  soustředění, což bylo asi 20  desetiletých holek na hřišti. Tak jsme odpluli na Podskalí.... cedule "P" s tabulkou  " vyhrazeno pro lodě loděnice Podskalí" . Přistál jsem na pláži, protože jsem si k molu netroufl a navíc mělo viditelně zamčenou branku, ale z terasy na mě začal křičet prostorově velmi výrazný člověk, asi majitel, jestli umím číst a ať okamžitě vypadnu že nemám povolení. Na dotaz, zda by mi tedy nemohl povolení na hodinu udělit, když chci jít utratit peníze do jejich hospody odpověděl, že by tedy nemohl...To je tedy uvítání. V pátek jsme přijeli do Barrandovské, kuchař seděl ve 13.00 hodin na terase a na dotaz co má k jídlu odpověděl, že nic, že doteď uklízel kuchyni a maso má v mrazáku, neuvěřitelné......  ale to už je prý vyřešené, V neděli jsem mluvil s panem Štěpánkem a od pondělí je tam snad nový kuchař a Barrandovsrá bude zas jak bývala.....skvělá restaurace.
Abych jen nekritizoval, dobře jsme se najedli v restauraci Koliba na Loužku, jen jsme ji chvilku hledali a doptávali se, z vody není nijak označená...
Další hledání jsme už vzdali, protože se blížil konec dovolené,  ještě jsme dostali  tip na pivovar na Zvíkově, ale ten si necháme na příště...
Nechápu to, všude v  Evropě mají restaurace svá mola pro okolo plující hosty a lákají je k návštěvě, tady asi o hosty nestojí,  nebo je nešťastné řešení nepřítomný majitel a brigádníci "na place". Úplně  jinak pak funguje rodinný podnik,  kde je majitel zároveň i hostinský, kterému na hostech záleží... 
 
                                                                               Pavel Rauner